Povodom novogodišnjih praznika, tim Beogradskog centra za ljudska prava poseti o je prihvatno-tranzitni centar za izbeglice u Dimitrovgradu i tom prilikom svoj deci su podeljeni poklon paketići. Ovaj prihvatni centar nalazi se na samoj granici sa Bugarskom i u njemu boravi 45 dece, od kojih su tri bebe, 22 deca osnovnoškolskog uzrasta a 20 deca srednjoškolskog uzrasta.

Beogradski centar za ljudska prava uz podršku International Rescue Committee-a prisutan je neprekidno u Dimitrovgradu još od početka 2016. godine. Otvaranjem prihvatno-tranzitnog centra krajem 2016. Beogradski centar za ljudska prava svoje mobilne timove koji su pružali podršku izbeglicama u tranzitu usmerava na pomoć ljudima smeštenim u centrima i to ne samo Dimitrovgradu već i u Pirotu, Bosilegradu i Divljani kod Bele Palanke.

Sva deca koja su smeštena u Dimitrovgradu su tu sa porodicama a poreklom su uglavnom iz ratom pogođenih područja Avganistana i kurdskog dela Iraka. Tim Beogradskog centra za ljudska prava je podelio paketiće nakon što su glumci pozorišta „Hajde obraduj dan“ odigrali prigodnu predstavu.

Osim humanitarne pomoći uključujući asistiranje kod urgentnih zdravstvenih slučajeva aktivnosti Beogradskog centra za ljudska prava primarno su zasnovane na pružanju pravne pomoći i informacija o postupku azila u Srbiji, pružanje informacija o postupku spajanju sa članovima porodica koje se nalaze u  Evropskoj uniji, upis dece u školu i upis dece rođene u Srbiji u matične knjige rođenih, asistiranje u prevođenju sa državnim organima i sl. U timu Beogradskog centra za ljudska prava nalaze se i stručni prevodioci za jezike izbeglica.