2.2.2022. Nova brošura Beogradskog centra za ljudska prava: “Susreti – kratki vodič o interkulturalnosti, prihvatanju i zajedništvu” pruža informacije o važnim pojmovima na temu interkulturalnosti i kulturnih identiteta. Ovaj vodič daje  konkretne primere i praktične smernice u vezi sa interkuluturalnom komunikacijom, prihvatanjem različitosti i načinima solidarnosti i savezništva.

Jezikom koji je prilagođen mladima, ovaj vodič motiviše mlade da istražuju sopstvene identitete, upitaju svoje predrasude i razvijaju interkulturalne kompetencije. Vodič može biti koristan mladim ljudima kao i onima koji rade sa mladima u polju formalnog i neformalnog obrazovanja.

Ovaj kratki vodič je nastao kao jedan od rezultata programa CoolTour Tube. CoolTour Tube je program za integraciju, interkulturalno učenje i solidarnost mladih, koji podstiče komunikaciju mladih različitih kulturnih identiteta.

Program CoolTour Tube je deo projekta “Podrška izbeglicama i tražiocima azila u Republici Srbiji”, koji sprovodi Beogradski centra za ljudska prava uz podršku UNHCR-a u Srbiji.